«Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι µου συνέβαινε. Έκλαιγα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν µμπορούσα να κοιμηθώ. Όλα μού πήγαιναν στραβά. Στάθηκα όμως τυχερή. Μία µέρα, µία συμφοιτήτρια παρατήρησε ότι ήμουν θλιµµένη, δυστυχισμένη. Έτσι λοιπόν άρχισε να μου μιλάει, και να μου μιλάει, και να μου μιλάει. Χάρη σε αυτή τη γυναίκα αποφάσισα να επισκεφτώ κοινωνική λειτουργό. Την επόμενη φορά που μου συνέβη το ίδιο, ήξερα ακριβώς πώς να αντιδράσω. Τηλεφώνησα αμέσως σε ψυχολόγο. Η κατάθλιψη είναι πολύ κακό πράγμα.» 

Γιάννα,φοιτήτρια

Διαβάστε περισσότερα: Πρόβλημα; Ήρθε η στιγμή για να ζητήσετε θεραπεία

 Ποια είναι τα σημάδια  ότι μπορεί να έχω κατάθλιψη και επομένως πιθανώς να χρειαστώ φαρμακευτική αγωγή; Οι περισσότεροι από μας αισθάνονται προσωρινά απογοητευμένοι ή στενοχωρημένοι κατά περιόδους. Εάν όμως είστε λυπημένοι, οξύθυμοι ή νοιώθετε πιεσμένοι το μεγαλύτερο μέρος κάθε ημέρας για εβδομάδες ή και για μήνες ,ή πλέον δεν σας ενδιαφέρουν δραστηριότητες που πριν απολαμβάνατε ή δεν σας ικανοποιούν σχέσεις με ανθρώπους που πριν θέλατε, τότε είναι πιθανό να είσαστε σε κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα: Σημάδια κατάθλιψης και φάρμακα

Μερικές φορές φίλοι ή μέλη της οικογένειας μπορεί να αναγνωρίσουν ότι κάποιος έχει κατάθλιψη. Ίσως αντιδράσουν με αγάπη, καλοσύνη, ή κάνοντας κάποια προσπάθεια υποστήριξης, ελπίζοντας ότι η θλίψη θα περάσει σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον με κατάθλιψη